Cum se completează corect un formular de constatare amiabilă

Accidentele mici în care sunt implicate două autoturisme pot fi soluționate rapid prin completarea corectă a formularului de constatare amiabilă fară a mai pierde timpul pentru a merge la o secție de Poliție.

Dacă într-un accident sunt implicate mai mult de două vehicule nu puteți face constatare amiabilă.

Constatarea amiabilă poate fi făcută dacă cei doi șoferi sunt de acord. De regulă, formularele vin odată cu noua asigurare obligatorie RCA, așa că ar trebui să fie prezente în mașini.

Se completează un singur formular de constantare amiabilă

Se va folosi un singur formular și va fi completat cu pixul și cu majuscule de ambii șoferi. Dacă sunt martori, puteți să le cereți numele și să îi treceți pe formular în câmpul cu numărul 5, în partea dreaptă sus. Martorii trebuie să fie persoane pe care nu le cunosc cei implicați în accident.Citeste si:

Constatarea amiabila: ce este si cum se completeaza formularul

Formularul de constatare amiabilă va fi completat pe rând de cei doi șoferi, având rubricile Vehicul A (vinovat) și Vehicul B (păgubit). Toate căsuțele trebuiesc completate cu datele de identificare ale deținătorului poliței de asigurare, ale conducătorului auto, ale mașinii și seria și numărul poliței RCA. Semnăturile celor doi şoferi trebuie să fie în spațiul respectiv.

Este obligatoriu să faceți schița accidentului. Nu contează care dintre șoferi o desenează. Trebuie să fie o singură schiță. Cereți părerea și celuilalt șofer implicat în accident când faceți desenul. Formularul de constat amiabil are două pagini autocopiative, așadar fiecare conducător auto va păstra câte o pagină, ambele au rol de original.

Mai multe detalii pe Wall-Street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.