Cum se vor desfășura orele din 8 februarie. Ușa deschisă la clasă

O variantă de lucru a proiectului de ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației arată care sunt măsurile care se vor aplica la redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Documentul a fost făcut public de Edupedu.ro.
Masca de protecţie trebuie purtată în permanenţă de profesori, personalul şcolii şi elevi, distanţa trebuie să fie de un metru între elevi, iar uşa să fie deschisă la clase, sunt cele mai importante măsuri din documentul de lucru al celor două ministere. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor.

Scenariile propuse în funcţie de evoluţia epidemiologică

Scenariul 1 Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie, Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori. Ordinul prevede că, indiferent de situația epidemiologică, „în situații justificate de infrastructură și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem on line cu aprobarea inspectoratului școlar județean/ISMB”.

Cum se organizează unitățile de învățământ pentru redeschidere: Organizarea și întreținerea spaţiilor astfel încât să se asigure distanțarea de 1 metru. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maxim posibilă, inclusiv prin amplasarea optima a mobilierului scolar; Stabilirea circuitelor funcţionale; Organizarea spaţiilor de recreere; Evaluarea necesarului de resurse umane; Asigurarea materialelor de curăţenie, igienă şi dezinfecţie; Asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecţie pentru elevi/studenți şi personal.

Ministerul Educaţiei 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.