CUM VA FI VREMEA DE PAȘTI?

Vremea de Paşti şi de 1 Mai ar putea fi mai rece decât în mod obişnuit pentru data din calendar, având în vedere că estimările Centrului European indică un regim termic mai rece şi cu precipitaţii mai bogate pentru lunile aprilie şi mai, potrivit Mediafax.

Agenția de știri citează pe directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Ea a spus că este posibil ca vremea să fie mai rece decât normalul perioadei.

“Este încă departe să ne putem pronunţa şi să spunem cum va fi vremea de Paşti şi de 1 Mai, dar având în vedere estimările Centrului European pentru următoarele două luni de primăvară, se anticipează, din punct de vedere al regimului de temperaturi, două luni mai reci decât în mod obişnuit şi cu precipitaţii ceva mai bogate faţă decât ar fi obişnuit în această perioadă. Asta înseamnă că este posibil să avem zile în care temperaturile să înregistreze valori mai coborâte decât data din calendar, dar şi zile în care se înregistrează temperaturi deosebit de ridicate”, a spus directorul executiv al ANM, la un eveniment organizat de Ziua Mondială a Meteorologiei.

Estimările Centrului European indică, pentru următoarele două luni, cel puţin la nivelul temperaturilor medii lunare şi a cantităţilor lunare de precipitaţii, două luni de primăvară mai reci şi mai bogate în precipitaţii. Iar pentru prima lună din vara lui 2015, un regim termic apropiat de mediile datei din calendar şi cu ploi mai puţine, în special în partea de sud şi de sud-est a ţării”, a mai spus Elena Mateescu.

Potrivit aceleiași surse, dacă în luna aprilie se vorbeşte de temperaturi medii de 9,3 grade, este posibil să se înregistreze valori sub această medie, în toată ţara.

Sursă: mediafax.ro