RecentStirea zileiStiri locale

Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie la Oarba de Mureș

În perioada 4 – 7 septembrie a.c., peste 330 de luptători se vor întrece în cea de-a VI-a ediție a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie, la Oarba de Mureș, loc cu o deosebită încărcătură emoțională și istorică.

Competiția tactico-aplicativă, devenită deja tradiție în rândul celor specializați în intervenție, a debutat la inițiativa Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar în acest an este organizată prin grija Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Evenimentul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de intervenţie în situaţii excepţionale, printre participanți regăsindu-se cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenţie din țară și din afara țării.

Pe parcursul celor patru zile, concurenții vor participa la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora sunt puse la încercare atenția, concentrarea, capacitatea de gestionare a unor situații deosebite și de luare a deciziilor în situații limită.

De asemenea, vor avea loc simulări pentru mai multe situaţii tactice pe parcursul cărora concurenții vor fi nevoiți să recupereze şi să transporte ostatici în teren accidentat sau vor fi puși în față unor situaţii ce implică efort fizic intens, de durată.

Probele sunt organizate și denumite simbolic, în concordanță cu atmosfera istorică a zonei, astfel: ,,Proba Teodor” (tragere), ,,Proba Glorie Eroilor” (anduranță) și probele ,,Dealul Sângeriu” și ,,Sublocotenent Nicola Ion” (tactică și curaj).

Pentru a putea trece cu brio peste încercările competiției, concurenții au nevoie de o condiţie fizică foarte bună, tehnică adecvată de abordare a diverselor obstacole, abilităţi de trăgător, memorie, atenţie distributivă şi, mai ales, spirit de echipă, toate împreună garantând succesul misiunii în condiţii reale de intervenţie.