Cursanții anului întâi de la Colegiul UMFST Târnăveni la activitățile „Spune nu drogurilor!” și „Spune stop violentei!”
Cursanții anului întâi de la Colegiul UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureș, filiala Târnăveni, au participat la două activități intitulate „Spune nu drogurilor!” și „Spune stop violentei!”, desfășurate sub îndrumarea cadrului didactic psiholog clinician Denisa Alexandra Vasiu.
Motto-ul activității „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” a subliniat importanța acțiunii individuale în vederea generării schimbărilor pozitive în societate.
Activitățile au avut ca obiective identificarea și conștientizarea riscurilor pe care le presupune consumul de substanțe psihoactive, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate și alegerea unui stil de viață sănătos, consecințele violenței domestice asupra sănătății fizice și mentale, reducerea comportamentelor violente prin învățarea tehnicilor de rezolvare pozitivă a conflictelor, elaborarea unor materiale informative (afișe și postere) de către cursanți.
„Deoarece consider exemplul personal ca fiind cel mai bun exemplu de „așa DA sau așa NU”, în acest caz fiind vorba de „un exemplu de așa NU”, am ales să aduc în fața cursanților un tânăr în vârstă de 24 ani, dependent de substanțe psihoactive, consumator de la vârsta de 9 ani, care să își expună povestea vieții sale, marcată de dependența de substanțe psihoactive. Cursanții au avut ocazia de a adresa întrebări tânărului și de a primi răspunsuri bazate pe propria sa experiență de consumator. La sfârșitul fiecărei activități, am desfășurat un joc distractiv care i-a implicat pe toți cei prezenți. Jocul „pânza de păianjen” are ca scop înțelegerea importanței relațiilor interumane, identificarea modalităților prin care ei pot contribui la menținerea relațiilor bune cu ceilalți, consolidarea grupului prin crearea unui nucleu bine format. În acest fel, cursanții au avut oportunitatea de a se cunoaște mai bine, de a exprima, analiza și schimba idei și viziuni”, a transmis psiholog clinician Denisa Alexandra Vasiu, coordonatoarea activității.