Cursurile de IT, tot mai căutate pentru reconversia profesională

Cursurile de programare au devenit o alternativă la formarea clasică, la facultate, care durează cativa ani. Cei interesați de IT sunt dispuși să investească între 6 luni și 1 an pentru a învăța programare (32,9%). Aproape la egalitate, 32,2% dintre cei care au participat la studiu își doresc să dedice doar între 3 și 6 luni, iar doar 12,1% se așteaptă să învețe un limbaj sau un skill nou în mai puțin de 3 luni.

„Aici intervine și o percepție denaturată cauzată de multitudinii de oferte disponibile pe piață, care le promit studenților că îi învață programare într-o lună, două. Pentru a aprofunda corect toate cunoștințele este nevoie de aproximativ 1 an pentru a învăța programare pe bune și pentru a obține un job în domeniu. Desigur, pot exista și cursuri mai scurte, care să se concentreze pe un anumit set de cunoștințe, precum web design sau Front-end Development, acolo da, putem vorbi de un interval de timp mai scurt”, a adăugat Claudia Tamași, country manager Codecool.

În România, 79,6% dintre cei intervievați nu sunt dispuși să plătească mai mult de 1.000 de euro pentru un curs de programare, în timp ce doar 15,2% au declarat că ar plăti între 1.000 și 2.000 de euro pe un curs. Un procent și mai mic (3,5%) a declarat că ar plăti o taxă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de euro.

Tot în ceea ce privește taxele, cei cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au declarat că ar plăti între 1.000 și 2.000 de euro pe un curs de programare (16,2%) versus cei cu vârste de peste 35 de ani (doar 11,5%).

În ceea ce privește o posibilă reconversie profesională către domeniul IT, domeniu considerat foarte sigur și atractiv, mai ales în condițiile actuale, Codecool a pus bazele cursului de Full-Stack Developer, un curs pentru începători care îți amână complet orice taxă de școlarizare și îți oferă posibilitatea de a plăti taxa în rate după angajare, și care promite că după 12 luni de curs ai garanția unui job în IT ca Junior Full Stack Developer.

Pentru mai multe detalii și date legate de situația actuală a industriei de angajare în IT, vizitați https://codecool.com/ro/blog/studiu-the-future-is-it/ și parcurgeți studiul în întregime.

Start-up.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.