Date de contact pentru cei care vor să ofere cazare pentru refugiați

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:
“Suntem în contact permanent cu Guvernul României, dar și cu prefecții județelor de graniță și ai celor vecine cu Mureșul. Discut cu primarii mureșeni și confirm că suntem pregătiți să ne oferim sprijinul pentru refugiații din Ucraina, în orice moment vom fi solicitați și situația o impune.

Am primit numeroase întrebări legate de intențiile unor societăți comerciale și ale oamenilor simpli de a oferi spații de cazare pentru refugiați.
☎️Pentru centralizarea acestora, prin implicarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” au fost operaționalizate numerele de telefon 0265 269 661 și 0265 269 662 sau email: dispecerat@isumures.ro.
Aici veți putea furniza datele dumneavoastră de contact, adresa spațiului, precum și numărul de persoane ce pot fi cazate.

🤝Mureșenii dovedesc, din nou, solidaritate. Îi felicit pe toți cei care au format grupuri de inițiativă, la apelul cărora oamenii au început să facă donații. Primele ajutoare din județul nostru pentru refugiații din Ucraina se află pe drum și altele au ajuns deja la cei care vin în România.

În aceste momente, cel mai important este să fim empatici și echilibrați, astfel încât să putem interveni în cel mai scurt timp, atunci când situația o impune.

Acționăm unitar și gradual. Îmi exprim speranța că știm să oferim ajutor și sprijin semenilor noștri acum, când au atât de mare nevoie.”