De ce să iei în calcul o carieră în IT dacă ai rămas fără job

Pe fondul incertitudinilor create de pandemia de COVID-19 care a necesitat impunerea de restricții atât în România, cât și în regiune, piața muncii a trecut, de asemenea prin mai multe transformări. În lipsa unei palete de joburi care să le răspundă nevoilor imediate, precum și în absența unei strategii guvernamentale, mulți români sunt nevoiți să ia în considerare posibiltatea unei reconversii profesionale, o experiență prin care trec și mulți șomeri care aveau deja un job stabil în România.

Domeniul IT pare să fie una din soluțiile viabile în ceea ce privește industriile către care românii se pot reconverti din punct de vedere profesional. Compania Bittnet Training, parte a grupului Bittnet lansează în luna decembrie a acestui an CTRL+N, un proiect național de reconversie profesională pentru adulții care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT. O carieră în această industrie ar putea să rezolve și problema veniturilor prea mici, situație cu care se confruntă mulți români, mai ales acum, în contextul crizei.

Bittnet își propune ca până la sfârșitul anului 2025 să aducă aproximativ 25.000 de noi specialiști în IT în piața muncii, prin intermediul CTR+N. Programul lansat de companie își propune să încurajeze la scară largă debutul în lumea tehnologiei și se adresează nu doar persoanelor fizice, ci și angajaților companiilor care doresc să-și reconvertească profesional salariații care au job-uri cu risc mare de automatizare.

Cursurile de reconversie profesională oferite de Bittnet în cadrul proiectului CTRL+N au fost dezvoltate pe baza competențelor necesare din cele mai căutate 28 de job-uri din industria IT, din arii precum dezvoltare de software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetica.

Nu există cerințe minime pentru a fi admis în cadrul cursurilor fiindcă noi credem că oricine poate învăța orice dacă are dorința, timpul și îndrumarea necesară (…) Bineînțeles că nu toți suntem potriviți pentru un job de programator sau de administrator de rețea. Tocmai de aceea, construim în trasee de învățare pentru job-uri foarte diverse din domeniul IT, unele dintre acestea necesitând mai puține cunoștințe tehnice.

Prețul cursurilor pentru cei care vor să se înscrie este unul fix, de 899 de lei, indiferent de durata acestora. În medie, un curs complet durează 16 săptămâni.

Pentru o parte dintre aceia care nu-și vor permite taxa de participare vom acorda burse de studiu. Încercăm să acoperim din sponsorizări un număr cât mai mare de burse, din dorința de a oferi șansa de reconversie profesională și reîncadrare în forța de muncă cât mai multor aplicanți”, mai precizează CEO-ul companiei.

Investiția la nivelul programului inițiat de Bittnet Training se ridică la aproximativ 50.000 de euro, la care se adaugă încă 50.000 de euro veniți din partea partenerilor care acordă burse.

Wall-Street.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.