De paşti se pregăteşte demolarea podului peste Târnava Mică

Administraţia locală a anunţat că lucrările la podul rutier vor începe la finalul lunii aprilie. Pe durata construcției noului pod, va fi construit un pod pietonal provizoriu. Nu se precizează încă ce variante se vor adopta pentru traficul rutier de pe Drumul Naţional 14 A şi cum va fi deviat acesta. În oraşe precum Blaj sau Mediaş traficul a fost restrâns pe câte o bandă, în paralel cu lucrările la cealaltă bandă, dar la Târnăveni podul va fi demolat complet.

Podul va costa peste 7,5 milioane de lei (exact 7.571.856,73 lei, sumă care include TVA), echivalentul a peste 1,6 milioane de euro. Contrucția efectivă a lucrării costă aproape 6,5 milioane de lei.

Cea mai mare parte a lucrării va fi finanțată din bugetul statului, autoritatea publică locală urmând să participe cu o cofinanțare de 207.425,37 lei aferentă plății cheltuielilor neeligibile, sumă fiind plătită din bugetul local al municipiului Târnăveni. 

4 comentarii la „De paşti se pregăteşte demolarea podului peste Târnava Mică

 • 12 februarie 2019 la 10:11
  Permalink

  Graba-i mare, la anu vin alegerile si timpul preseaza,
  In campania electorala vor fi enumerate marile realizari si motivul ptr. care trebuie sa-l mai votam odata.
  Scopul scuza mijloacele ,asa ca nu intereseaza pe nimeni masinile voastre si timpul pierdut.

 • 10 februarie 2019 la 20:46
  Permalink

  Pt masini singurul drum e pe la Dambau-Adamus, la cum arată carosabilul spre Dambau…,avem un primar bun.

 • 10 februarie 2019 la 19:09
  Permalink

  Va lipseste materia cenusie .Comunicati dracului si cu cetatenii ce variante aveti pt. trafic sa stie ce au de facut ..

 • 10 februarie 2019 la 17:47
  Permalink

  Autoritatile trebuia sa ia masuri sa repare prima data drumul de legatura la Mures prin Mica ca navetisti sa nu isi distruga masinile prin artura actuala.daca fac naveta la mures pana terminati podul pot arunca masina la gunoi,,sau daca ocolesc prin Adamus o sa cheltui jumate de salar pe motorina sa nu mai zic si de timpul pierdut cumulat dus intors….recunosc ca este nevoie de pod mai larg da nu pe spatele soferilor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.