Portalul municipiului Târnăveni

Iubesc Transilvania

De vizitat: Castelul Beldy Ladislau din Budila, Brașov

La doar 18 km de Brașov, Castelul Beldy Ladislau din Budila este o comoară a epocilor trecute. Arhitectura fațadei clădirii impresionează prin forma rezalitului central, susținut de șase coloane impunătoare, ce se deschide într-un balcon înalt înconjurat de grilaje din fier forjat cu detalii prețioase.

Construit în anul 1731 de groful Béldy László, nepotul lui Béldy Pál, castelul încă păstrează vestigii ale unor epoci de altădată, în care mobilierul și decorul rafinat erau semne ale prestigiului și statutului familiilor care îl locuiau. Ușile fin sculptate, plafonul din lemn și șemineul din holul de la parter mărturisesc bogăția trecutului și te fac să îți dorești să călătorești înapoi în timp.

De-a lungul secolelor, castelul a fost mărturia unor transformări semnificative. A fost reconstruit și renovat, luând parte pe parcursul existenței sale la evenimente istorice notabile. Expresivitatea arhitecturii castelului a fost remarcată chiar și de cineaști. În anul 1983, aici au fost filmate unele cadre pentru filmul „Dreptate în lanțuri”. Astăzi, castelul găzduiește administrația comunei Budila, oferind o perspectivă unică asupra modului în care istoria și modernitatea coexistă armonios.

Citește continuarea pe Romania-Atractivă.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România