De vizitat în România: Salina Turda

Mulți oameni suferă de diverse afecțiuni respiratorii iar medicii le recomandă ca, din timp în timp, să meargă într-o salină pentru a respira aerul sărat de acolo, binefăcător pentru sănătatea lor. Salina Turda este unul dintre locurile cele mai căutate de către aceștia dar numărul celor care ajung la această salină în ultimii ani este mult mai mare, datorită amenajărilor care s-au făcut aici, din fonduri Phare.

Salina Turda arată cu adevărat spectaculos, arhitectura acesteia amintind de construcțiile din filmele science-fiction. De altfel, salina a fost recent desemnată de către prestigioasa publicație Business Insider drept cel mai frumos loc din lume aflat sub pământ. Peste 500.000 de turiști au vizitat salina Turda în 2015, un procent însemnat (30%) venind din străinătate. Istoria locului e veche, mina de sare existând aici încă din Evul Mediu, însă exploatările serioase au fost pornite de austrieci, prin secolul 18. Extracțiile de sare au fost stopate în anii 30, în urma falimentului companiei care avea mina în administrație, după care mina a fost transformată în depozit, adăpost antiaerian și, în final, salină.

Amenajările au avut loc în perioada 2008-2010 și include un amfiteatru modern, pentru concerte muzicale, un teren de sport, unul de minigolf, o pistă de bowling, un debarcader de unde se pot închiria bărcuțe pentru plimbarea pe micuțul lac subteran, locuri de joacă pentru copii și pentru adulți (mese de ping-pong, biliard etc), un magazin de suveniruri, o roată enormă și alte elemente care fac din salina Turda un loc magic.

Biletul de intrare costă 20 de lei (adulți), respectiv 10 lei (copii) și 12 lei (pensionari). Copiii sub 3 ani au acces gratuit. Fiecare activitate din salină este taxată în mod diferit.

Sursa: tuktuk.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.