Denisa Stroia, cea mai mare medie la Bacalaureat

Stroia Denisa Gabriela a obţinut media 9,85 la examenul de Bacalureat, conform rezultatelor finale afişate înainte de depunerea contestaţiilor. Pe următoarele poziţii s-au situat Loga Ioana Diana şi Szanto Dalia Mădălina cu 9,75, toate cele trei eleve fiind absolvente la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu.

Olimpicul David Purcar, de la Colegiul Național ”Unirea” din Târgu Mureș, a obținut unica medie de 10 la examenul de Bacalaureat din județ, înaintea contestațiilor, primele locuri fiind disputate de absolvenți de la unități școlare din municipiul reședință de județ – colegiile ”Unirea” și ”Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas” și doar unul de la Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” din Târnăveni.

În acest top, al mediilor de la 10 la 9,85, Colegiul Național ”Unirea”  Târgu Mureș are 7 reprezentanți (Purcar David – 10, alături de Blaga Șerban și Mărginean Andrada-Alexandra – media 9,88, Banu Raluca, Petca Daria-Daniela, Velcherean Andreea și  Vultur Ilinca – 9,85), ”Papiu” – 5 (Chiorean Cristian și Micluc Daniel – media 9,88, Greab Alex Florian și Muntean Carla – media 9,86, Șomfălean Denis Cristian – 9,85), în timp ce ”Bolyai Farkas” se mândrește cu Papp Zsofia – media 9,88, iar Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu” din Târnăveni cu Stroia Denisa Gabriela – media 9,85.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș, înainte de contestații, procentul de  promovabilitate la nivel de județ este de 60,86%. Au fost 3.488 de elevi înscriși, proveniți din învățământul la zi, seral și fără frecvență. Dintre cei care au susținut examenele, 1.279 au fost respinși, iar 5 au fost eliminați, toți din cauza telefonului.

La Liceul Teoretic Andrei Bârseanu 81 de elevi au fost admişi la examen, 52 au fost respinşi iar 2 nu s-au prezentat.

La Liceul Tehnologic Târnăveni (de Chimie) 6 elevi au trecut examenul iar 53 au fost respinşi. Nu s-au prezentat la examen 9 elevi iar 2 au fost eliminaţi din examen.

La Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi nu a trecut nimeni examenul. Au fost înscrişi trei elevi, dintre care unul a fost respins iar doi nu s-au prezentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.