Descoperă cu ajutorul calculatorului Knauf Insulation cât de eficientă energetic este casa ta și când este oportun să începi lucrările de izolație

Izolația casei încetinește transferul de căldură dintre exterior și interior, fiind deosebit de importantă pentru confortul personal, deoarece o izolație care nu este eficientă va lăsa iarna aerul cald să iasă din casă, iar vara, să pătrundă mai ușor în interior. Temperaturile blânde, când afară nu este nici foarte cald, dar nici foarte frig, fac ca primăvara să fie anotimpul ideal pentru pentru a începe lucrările de izolație a casei sau a mansardei. De asemenea, începutul sezonului cald este un moment prielnic și pentru a verifica starea izolației, respectiv dacă este nevoie de reparații sau înlocuiri. 

Knauf Insulation, cel mai mare producător de soluții de izolație din lume, prezent cu o fabrică și în România, la Târnăveni, vă prezintă beneficiile izolației efectuate primăvara și cum te ajută să faci economii pe tot parcursul anului.

Cu cât transferul de energie este mai scăzut, cu atât temperatura interioară va fluctua mai puțin, iar sistemele de încălzire sau răcire ale locuinței vor funcționa la un nivel mai redus, pentru a menține nivelul de confort dorit. Primăvara este un moment oportun pentru a îmbunătăți izolația casei, pentru că te vei putea bucura imediat de o locuință mai confortabilă, cu un climat plăcut în interior pe timp de vară, deja pregătită și protejată și pentru temperaturile din sezonul rece. 

Totodată, începerea lucrărilor de izolație primăvara te ajută să reduci consumul de energie pe tot parcursul anului, atât în lunile calde, cât și în lunile reci de iarnă. Dacă începi lucrările de izolare din timp, te vei putea bucura de beneficiile lor și pe toată durata sezonului cald de vară. Când temperaturile din termometre urcă, căldura de afară are tendința de a pătrunde în interior, deoarece în casă este mai răcoare. Dacă izolația ta este eficientă, aceasta va funcționa ca o barieră împotriva aerului cald din exterior. În plus, izolarea adecvată a casei înseamnă un consum redus al sistemului de răcire, economisind bani la factura de energie. 

Pe lângă economisirea energiei, izolarea locuinței îți oferă și un mediu mai sănătos la interior. Astfel, alergenii iritanți, specifici anotimpului cald, sunt mai bine ținuți la distanță de o izolare adecvată, în timp ce te bucuri de o calitate superioară a aerului din interior. 

Eficiența energetică a casei tale și importanța materialelor folosite

Materialele pe care le alegi pentru izolarea casei reprezintă de asemenea un aspect deosebit de important, atunci când îți dorești o izolație de durată, cu un randament superior. Cu peste 40 de ani de experiență în industrie, Knauf Insulation are în portofoliu toată gama de produse necesare pentru izolarea casei, de o calitate superioară, care te ajută să obții o izolație rezistentă în orice condiții. Sistemele de izolare Knauf Insulation sunt produse cu ajutorul Tehnologiei revoluționare ECOSE® și dețin Certificarea Eurofins pentru calitatea aerului interior. Totodată, poți afla eficiența energetică a casei tale accesând calculatorul Knauf Insulation

Descoperă aici toate detaliile de care ai nevoie despre izolarea casei cu ajutorul produselor Knauf Insulation, identifică soluțiile care ți se potrivesc și asigură-te că economisești eficient energie și bani!