Deşi lucrările la autostradă avansează, cele la pasajul peste autostradă şi barieră de la Iernut stagnează

Conform informațiilor Asociatiei Pro Infrastructura, constructorul (Strabag) este decis să finalizeze tronsonul de pe lotul de 10,1 km dintre Ogra și Aeroportul Târgu Mureș, parte din Autostrada A3. la sfârșitul lunii octombrie dacă i se aprobă rețeta de asfalt pentru stratul de uzură. Situația se va clarifica, probabil, în următoarele 3-4 săptămâni.

Chiar dacă acest constructor va fi gata cu lucrările, sunt șanse minime, pur teoretice, pentru inaugurarea autostrăzii în 2018 pentru că nodul Iernut nu va fi gata. Singura variantă fezabilă ar fi deschiderea traficului pe doar două bretele ale nodului rutier Iernut. Acest lucru ar fi posibil doar dacă noul regulament de recepție va intra în vigoare în timp util.

Mai mult, este imposibil să fie terminat pasajul DN14A peste A3 și peste calea ferată. Astfel că șoferii vor trebui să aștepte la barieră chiar și 20 de minute, dacă au ghinion, pentru a intra pe sau a ieși de pe autostradă. Există riscul să se formeze cozi pe breteaua de ieșire de pe A3 sau chiar pe corpul autostrăzii.

Suntem curioși dacă Poliția Rutieră și experții auditori în siguranță rutieră își vor asuma astfel de riscuri și vor autoriza deschiderea circulației. afirma cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.