RecentStirea zileiStiri locale

Dezbatere cu privire la soarta stadionului din Târnăveni

Clubul sportiv A & A Group F.C și-a chemat susținătorii în fața primăriei din Târnăveni azi de la ora 12.00, când este programată dezbaterea publică cu privire soarta stadionului Chimica. Aceștia doresc ca stadionul Chimica sa ramana Bază sportiva a Municipiului Tarnaveni. O societate comercială cu sediul în București, SC Smart Logistic & Retail SRL invita publicul interesat la sedinta de consultare a populatiei pentru documentația de initiere ”Plan Urbanistic Zonal reglementare teren pentru spatiu comercial si zona de locuinte”.

Problema a fost oarecum tranșată în anul 2005, atunci când întreg stadionul a fost achiziționat de societatea Poliglot Comimpex SRL, fără nicio interdicție.

Centru comercial cu spații de parcare și blocuri de locuințe. Acesta este planul propus de un dezvoltator din capitală pe suprafața actualului stadion din localitate. Primăria municipiului Târnăveni a anunțat o dezbatere publică conform legii pentru modificarea planului urbanistic zonal.

Actualii proprietari ai fostului stadion Chimica sunt două persoane fizice, în prezent în relații contractuale cu dezvoltatorul din capitală. Terenul a fost achiziționat din anul 2020, anterior, proprietar fiind societatea Poliglot Comimpex SRL, care achiziționase întreaga suprafață de la societatea Bicapa SA. Ulterior Poliglot Comimpex SRL a vândut o parte a suprafeței terenului, zona de zgură, către proprietarii actualului supermarket Penny, atunci când a și apărut prima schimbare de destinație.

În anul 2012 prețul solicitat de lichidatorul judiciar pentru fostul stadion Chimica era de 800.000 de euro, iar în 2020 tariful scăzuse, stadionul fiind vândut cu 120.000 de euro către o două persoane fizice. Pentru a achiziționa stadionul, Primăria avea nevoie de o evaluare, însușită ulterior de Consiliul Local. Dacă prețul ar fi scăzut sub 100.000 de euro s-ar fi putut cumpăra acest stadion a explicat primarul Sorin Megheșan, la momentul vânzării stadionului.

Instanța a decis definitiv, după recurs, anularea certificatului de urbanism eliberat de Primăria Târnăveni care nu le permitea noilor proprietari schimbarea destinației bazei sportive. Aceștia au solicitat un nou certificat de urbanism.

În continuare mai sunt și alte etape legale de parcurs pentru a se putea edifica o altă construcție pe fosta bază sportivă.

Documentația pentru noul Plan Urbanistic Zonal