Dezvăluirile soției unui medic declarat infectat

Direcția de Sănătate Publică Mureș a informat că, printre cadrele medicale infectate, se află și un medic de la o unitate privată din Târgu Mureș.

Sâmbătă seară, Irina Muntean, soția medicului, a publicat un mesaj pe care îl redăm mai jos:

Astăzi se împlinesc 4 săptămâni de când soțul meu, dr Muntean Mihai, este internat la clinica Infecțioase 1 cu Covid, în urma unui test pozitiv Sars-Cov 2 făcut în privat.
Sunt extrem de dezamăgită și supărată de modul în care autoritățile gestionează testarea persoanelor cu simptome usoare și internarea forțată și îndelungată a celor găsiți pozitivi.
Între 30 martie și 4 aprilie amândoi am avut simptome ușoare de viroză (cefalee, mialgii, disfagie, subfebrilități), am sunat la DSP și NU au vrut să ne testeze, deoarece simptomatologia era prea ușoară, chiar dacă legea spune că e prioritară testarea cadrelor medicale simptomatice.
Între timp, Mihai a început să se simtă mai rău, a făcut febră și s-a aranjat testarea în privat, contra cost (de ce doar pentru el, nu voi ști niciodată….) A 2-a zi ne-a venit rezultatul pozitiv și a fost internat la Clinica de Infecțioase 1. După 1 săptămână a devenit total asimptomatic și de atunci așteptăm negativarea testului, care i se repetă tot la 3 zile. A schimbat de atunci și 3 colegi de cameră, fiecare cu încărcătura lui virală… si noi tot așteptăm negativarea a 2 teste la diferența de 24 ore, în condițiile în care nu i se mai dă niciun tratament în spital de 2 săptămâni, are analizele perfecte și radiografia toracică normală.
Și ca Mihai al meu probabil sunt sute….
Ce risipă cumplită intr-un sistem medical sărac și ce burn-out inutil pe personalul din secțiile Covid! Ca să nu amintesc aici de depresia pacienților și familiilor!
Si încă o întâmplare care arată profesionalismul DSP Mureș:
Luni, 6 aprilie, panicată de faptul că încă aveam subfebrilitati si fiind cu diabet zaharat de tip 1 de 36 ani si boala celiaca de 7 ani, am sunat din nou la DSP și am cerut cu insistență să mă testeze, am vorbit cu vreo 4 persoane, mă trimiteau de la unul la altul…. în fine, mi-au spus că se vor consulta între ei dacă este sau nu oportun să mă testeze și mă vor anunța….
În așteptarea acelui test de la DSP au trecut 3 săptămâni, au avut si copiii febră, cefalee, disfagie, mi-am dozat anticorpii Ig G, aștept rezultatul.
Acum, trăind experiența internării prelungite și fără sens a soțului meu, mă bucur că nu m-au testat. Evident, am stat toți în carantină la domiciliu, însă mi-am putut continua munca (telemedicina) și am putut onora rețetele cronice a sute de pacienți. Ce castigam dacă mă internau în spital 4 săptămâni? Ce se intampla cu cei 2 copii si soacra cu demență care locuiește cu noi?
Sunt ferm convinsă că trebuie regândită toată procedura. Suntem prea săraci să transformăm spitalele in hoteluri, să blocăm medicii, și așa puțini, internati câte o lună prin spitale, să obosim suplimentar personalul medical de pe secțiile Covid și să irosim materiale specifice de protecție și teste PCR, care nu sunt ieftine, să ne batem joc de echilibrul psihic și emoțional al familiilor care contactează virusul. In tarile din Vest nu se interneaza pacienții pozitivi asimptomatici, pe cei simptomatici internați ii externează când sunt ok și fără să mai risipească atâtea teste PCR.
Gândiți-vă, oricare dintre voi ați putea fi în curând în locul nostru!

Sursa: Facebook – Irina Muntean

3 comentarii la „Dezvăluirile soției unui medic declarat infectat

 • 5 mai 2020 la 10:03
  Permalink

  Ar fi posibil ca Sars-Cov2 să infecteze celulele stem din măduva hematogenă, celulele stem vor sintetiza glicoproteine virale care devin componenete ale membranei eritrocitelor și astfel oamenii infectați vor începe să sintetizeze eritrocite cu glicoproteine virale pe suprafața membranei lor deci eritrocitele tinere nu vor mai fi recunoscute de către sistemul imunitar?
  Aceste glicoproteine virale din structura eritrocitelor infectate de Sars-Cov2 devin un nou tip de aglutinogen iar sistemul imunitar al pacientului cu covid 19 genereaza anticorpi care distrug eritrocitele cu glicoproteinele virale în structura membranei și se produce aglutinarea.
  Acest fapt ar explica aglutinatul constatat la unii pacienți, existența formelor asimptomatice care au anticorpi antiSars-Cov2 în plasmă fără a fi detectată și prezența virusului precum și reinfecția unor pacienți vindecați.
  Ca urmare, daca este posibilă o analiza biochimică a eritrocitelor în vederea identificării prezenței glicoproteinelor virale în structura membranei lor ar putea indica dacă această teorie este valabilă.
  Ar putea fi verificat dacă eritrocite recoltate de la pacienții decedați de covid aglutinează în contact cu anticorpii/plasma prelevați de la pacienții care au avut simptome ușoare și au sintetizat anticorpi anticovid?

 • 5 mai 2020 la 8:30
  Permalink

  Bună ziua, și eu sunt internat la secția infecțioase 2 din Bistrița de 18 zile, perioadă în care am fost mutat în 6 saloane și am luat contact direct cu 9 pacienții cu diferite încărcături virale și simptome. Practic în modul acesta este imposibil să te vindeci de covid 19. Este un haos și o nebunie totală în spital.

 • 4 mai 2020 la 11:54
  Permalink

  Aveți foarte mare dreptate. Sunt scenarii abuzive și ilogice. Uneori facem legătură cu acele filme SF în care oamenii sunt privați de libertate și nu au nici o putere de a se opune. Bineînțeles că așa pățesc foarte mulți, sunt închiși, izolați și aceste privari de libertate pot genera patologii cu bătaie scurta (sinucideri) sau lunga, generate de scăderea imunității, dezechilibre fizice și psihice care pot sa declanșeze diferite patologii ale sistemului cardio-vascular, digestiv, psihic și chiar cancer, aspecte cu care ne vom confrunta în viitor și poate nici nu vom face legătura cu aceasta perioada traumatizanta în mare parte indusa de autorități și de mass-media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.