DIN 25 FEBRUARIE – FINANŢARE AERO PENTRU START-UPURI ŞI IMM-URI

Sunteti antreprenor si doriti o alternativa de finantare pentru dezvoltare? Sau, poate sunteti o companie la inceput de drum si aveti nevoie de sprijin pentru start in afaceri.

Aveti o solutie de finantare prin AeRO, dedicata companiilor la inceput de drum, ca sa isi finanteze proiectele, povestile lor de crestere, sa isi sporeasca vizibilitatea si sa contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

AeRO este optiunea potrivita pentru antreprenorii aflati in cel putin una din urmatoarele situatii:

– au o idee excelenta care, pusa in practica, ar putea fi revolutionara;
– lipsa capitalului este cel mai mare obstacol in calea cresterii companiei;
– compania se dezvolta, dar vrea ca modelul lor de business sa devina cunoscut (produsele si serviciile oferite sa beneficieze de o mai buna promovare);
– doresc o evaluare la un pret obiectiv pentru companie, stabilit prin intalnirea cererii si a ofertei.

Avantaje AeRO

– este o noua solutie alternativa pentru finantare, in principal a IMM-urilor, dar si a start-up-urilor;
– ofera noi oportunitati investitorilor de a descoperi companii cu potential ridicat de crestere, cu proiecte promitatoare, inca din etapa de inceput a acestora;
– ofera companiilor posibilitatea finantarii fie prin emisiune de actiuni, fie de obligatiuni corporative (se alege cea mai potrivita strategie de finantare).

Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, va fi lansata pe 25 februarie 2015.

Sistemul alternativ de tranzactionare nu este o piata reglementata in sensul Directivelor Europene si a legislatiei romanesti privind piata de capital, insa este reglementata prin regulile si cerintele stabilite de BVB.

Sistemul alternativ a fost infiintat de BVB cu scopul de a oferi o piata cu mai putine cerinte de raportare din partea emitentilor, dar in acelasi timp cu un nivel suficient de transparenta pentru investitori, pentru a-i motiva sa tranzactioneze.

Piata AeRO este dedicata finantarii companiilor care nu indeplinesc criteriile de marime sau vechime pentru listarea pe Piata Reglementata.

Sursa: Bursa de Valori Bucureşti