DIN ACHIZIŢIILE PRIMĂRIEI, ÎN 2015: 30 DE CAMERE VIDEO PE STRĂZI, UN PATINOAR ARTIFICIAL COMPLET UTILAT

Aproximativ 30 de camere de luat vederi ar putea fi achiziţionate, în acest an, la Târnăveni, pentru supravegherea zonelor cunoscute ca având un risc mare de infracţionalitate, porivit unui proiect de hotărâre aprobat marţi, 10 februarie, de consilierii locali. Acestea se vor adăuga camerelor care deja există în municipiu.

De asemenea, s-a aprobat, modernizarea instalaţiei de încălzire şi montare centrală termică la imobilul din strada Republicii, nr. 65 (Biblioteca municipală).

Proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu destinat înfiinţării unei creşe în cadrul proiectului “Poţi fi mai mult decât o mamă! Armonie între viaţa profesională şi cea privată”, în spaţiile deţinute actualmente de Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”. În acest sens vor fi folosite subsolul şi parterul din aripa dreaptă, precum şi anexele din incintă.

Tot pentru 2015 este programată amenajarea centrului social de recreere şi socializare “Victoria”, reabilitarea/modernizarea străzii Viilor, achiziţionarea unui patinoar artificial complet utilat şi a 120 de perechi de patine. Patinoarul va fi cumpărat la mâna a doua, cu toate dptîrile necesare.

De asemenea, este prevăzută achiziţionarea a două autoutilitare cu cabină dublă, un picon pentru buldoexcavator, investiţii în reţeua de apă în cartierul Victoriei (SF, PT), realizarea unui Sistem informaţional specific domeniului imobiliar şi băncilor de date şi actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Târnăveni.

Achiziţiile şi investiţiile sunt considerate necesare şi vor fi realizate cu finanţare din bugetul local.