DIN INIMA PARISULUI, DARIE DUCAN ÎŞI DOREŞTE SĂ FACĂ CUNOSCUTĂ LITERATURA ROMÂNĂ

Are 26 de ani şi 11 cărţi publicate deja. Studiază la Sorbona cea mai celebră universitate franceză și una dintre cele mai cunoscute universități din lume, situată în centrul istoric al Parisului. Darie Ducan, originar din Târnăveni, este Membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Darie a scris cărţi de poezie, de critică şi de teatru iar în prezent lucrează la un volum de poeme redactat direct în limba franceză. Este inventatorul negativismului, o metoda proprie de receptare a poeziei, bazată pe ideea negativului fotografic care, schimbând indicii de lumina şi unghi, imunizeaza textul şi recupereaza ce s-a pierdut prin şcoală din înţelegerea poeziei. Tot el a conceput, de asemenea şi conceptul de arta imunitară, ideile fiind exprimate şi create în mediul universitar francez, articole pe tema aceasta fiind publicate atât în ţară cât şi în Republica Moldova.
La Paris, pe lângă cursurile de masterat mai face şi diverse lecturi publice între prieteni şi în cluburile de poezie. Nu exclude revenirea la Târnăveni dar nici nu îmbrăţişează acest aspect în momentul de faţă. Până una alta îşi doreşte să facă literatura română puţin mai cunoscută, planurile sale fiind acelea de a scrie cărţi în continuare, fără a face alte pronosticuri referitoare la viitorul său.