Din luna octombrie în tot județul Mureș va începe colectarea selectivă a deșeurilor

În data de 21 iunie, A.D.I. Ecolect Mureș a semnat Contractul de delegare a activității de colectare și transport a deșeurilor selective în Zona 2 cu societatea Compania de Salubritate Brantner Veres S.A., care a câștigat procedura de achiziție publică. Astfel, în toate cele 7 zone ale județului Mureș se va realiza colectarea selectivă a deșeurilor.

Compania clujeană a semnat un contract pe cinci ani, asigurând astfel colectarea selectivă a deșeurilor în următoarele localități: Târgu Mureș, Miercurea Nirajului, Band, Bereni, Corunca, Cristești, Eremitu, Ernei, Glodeni, Gornești, Hodoșa, Livezeni, Mădăraș, Măgherani, Pănet, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Vărgata.  

Deșeurile colectate de la gospodării vor fi transportate la Stația de Sortare, Compostare și Transfer din Cristești, de unde deșeurile colectate în amestec ajung la Stația de Tratare Mecanico-Biologică din Sânpaul, iar deșeurile de sticlă, hârtie, metal și plastic sunt preluate de companiile de reciclare.

Din luna octombrie în tot județul Mureș va începe colectarea selectivă a deșeurilor at

Citește articolul complet