DIN STRUGURI, AFACERI PROFITABILE CU AGURIDĂ

Cu produse unice pe piata precum sucul de Agurida sau pelteaua de struguri Merdenchi, familia Grigoriu face astazi profit frumusel.

Retete locale demult uitate stau la baza succesului lor afaceri. Cei doi tineri soti din Vrancea sunt mici producatori de dulceturi si siropuri naturale cu mentiunea ca respecta retete vechi de peste 200 de ani, mostenite de la bunici.

Totul a pornit, de la un alt business al familiei – unul cu cosuri de cadouri pentru companii, si de la o vizita la un producator artizanal din Franta.

Brandul “Bunatati din natura a lua nastere de la o afacere pe care am pornit-o in urma cu 8 ani, cand noi faceam cosuri cu bunatati pe care le vindeam in perioada sarbatorilor mai ales catre companii mari, multinationale. La acea vreme, produsele pe care le foloseam erau, majoritatea, importate din: Olanda, Italia, Spania, Franta.

Ajungand la unul din furnizorii nostri din Franta am vazut cum se fabrica dulceata artizanala. Totul se facea intr-o maniera simplista, fara banda de productie: doar se fierbeau dulceturile in vase de cupru si erau respectate retetele frantuzesti consacrate. Aceasta vizita m-a inspirat si am luat decizia sa ne apucam sa facem cosuri cu produse romanesti. Asa a aparut mica noastra fabricuta”, a povestit Ramona Grigoriu.

Primul pe lista: sucul de Agurida

“Este un produs vechi, traditional in partea Vrancei. in zona aceasta viticola, unde sunt foarte multi struguri, pentru oamenii locului era mai simplu sa acreasca ciorba cu sus de struguri verzi decat sa faca bors. Practic asa a luat nastere sucul de agurida”, explica producatoarea.

Pelteaua de struguri – foarte apreciata de francezi

“Desi la francezi este foarte celebru si apreciat, in Romania nu a auzit mai nimeni de el. Eu i-am pastrat numele pe care il foloseau buncii mei, pentru ca este un nume unic la fel ca si produsul”, a mai spus vranceanca.

Sursa: agrointel.ro