DIRECTORUL GENERAL ADJUNCT DE LA TRANSGAZ, INTERZIS ÎN RUSIA

Numele lui Gheorghe Haţegan, director general adjunct la Transgaz, a apărut recent pe lista de persoane cărora li s-ar fi interzis să intre în Rusia, scrie mediasinfo.ro, care citează zf.ro.

Gheorghe Haţegan, în vârstă de 44 de ani, lucrează pentru Transgaz din anul 2001, când a început ca şef al biroului de management pentru restructurare şi privatizare.

Alături de Gheorghe Haţegan, pe lista persoanelor cărora li s-ar fi interzis accesul în Rusia mai apar numele lui Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial, Eugen Tomac, lider al Partidului Mişcarea Populară, Adrian Cioroianu, istoric, şi Liviu Chondon, comandor al Forţelor Navale Române.

Lista a fost prezentată de fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu și cuprinde 89 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia.

În urma acestui fapt, Ministerul de Externe al României a precizat că Ambasada României la Moscova a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe, în cursul serii de vineri, 29 mai, cu privire la existenţa acestei liste.

Totodată, MAE a mai precizat că solicita explicaţii părţii ruse cu privire la listarea cetăţenilor români.

Sursă: www.mediasinfo.ro