DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, va fi reabilitat

Drumul Național 14B, de la Blaj până la limita cu județul Sibiu, va intra în reparații și va fi reabilitat! În acest moment, proiectul tehnic este realizat și toate avizele pentru execuție au fost obținute. Lucrările la DN14B, Blaj – limita cu județul Sibiu, vor începe după 1 mai 2022 și constau în reciclarea carosabilului și turnarea a două straturi de asfalt. Lucrările vor fi finanțate și executate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tot în această perioadă, s-au obținut toate avizele necesare și studiile de trafic pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj. Împreună cu CNAIR, se vor identifica, cât mai curând, sursele de finanțare pentru acest obiectiv strategic, ce va scoate traficul greu din municipiul Blaj.

În urmă cu o lună, a fost semnat protocolul de colaborare între CNAIR, Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba și Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalț și Teiuș, pentru realizarea documentației tehnice și elaborarea proiectului tehnic în vederea executării lucrărilor de modernizare a Drumului Trans Regio Blaj – Teiuș – A10 și a realizării unei conexiuni cât mai rapide cu Autostrada Sebeș – Turda. a anunțat primarul din Blaj Gheorghe Rotar.