Doi elevi din Târnăveni premiaţi de Gedeon Richter

Continuând tradiția, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din Centrul și Estul Europei, compania Gedeon Richter România împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș i-a premiat pe elevii mureșeni, care au obținut cele mai bune rezultate la competițiile locale și naționale la chimie.

Premiul întâi la Concursul de Chimie ”Petru Poni”pe  anul în curs a fost obţinut de Dordea Laurențiu, din clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic Târnăveni, având ca profesor îndrumător pe Bărbat Maria iar Premiul III l-a primit Füleki Alexia Erika, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Târnăveni, având ca profesor îndrumător pe Coman Vasilica Steliana.

Elevul Laurențiu Dordea, de la Liceul Tehnologic Târnăveni, a afirmat că de la început i s-a părut ușoară chimia, ”pentru că aveam totul în minte, totul trebuie văzut în primul rând. Mi-a fost frică la concurs, la început, la etapa națională, dar am lucrat la un nivel mai înalt. Cu siguranță voi mai participa la alte concursuri pentru că îmi place chimia, probabil voi alege să devin profesor sau medic”., a precizat el. Deocamdată Laurențiu este pe locul I la nivel național la ediția din acest an al Concursului de chimie ”Petru Poni.”

După festivitate cei prezenți au răspuns invitației de a vizita fabrica de medicamente Gedon Richter, viitorul loc de muncă, de ce nu, al celor cu adevărat pasionați de chimie.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în Sala Mică a Palatului Culturii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.