Domeniu schiabil extins în Harghita. O singură cartelă de acces

În data de 14 ianuarie a avut loc o conferință de presă, la Băile Homorod, cu scopul de a prezenta o inițiativă unică la nivelul județului rezultată din asocierea a șase pârtii de schi: 2 din zona Bucin, Veresvirag – Ciumani, Băile Homorod, Băile Harghita și Șumuleu, cu implicarea activă a Consiliului Județean Harghita și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, pentru a facilita accesul iubitorilor sporturilor de iarnă pe acestea.

„Îmi face mare plăcere să fiu azi, aici, la stațiunea de schi Lobogó din Băile Homorod, pentru a saluta această inițiativă unică de extindere a domeniului schiabil al județului, prin asocierea a șase pârtii de schi. Consider că este o oportunitate imensă, atât pentru pasionații sporturilor de iarnă, cât și pentru antreprenori. Îi mulțumesc lui Bíró Barna Botond, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita și vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, pentru implicarea sa în acest proiect sustenabil precum și operatorilor de schi care au răspuns pozitiv la această inițiativă”, a notat, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita

În contextul restricțiilor impuse de pandemie, turismul a fost printre domeniile cele mai afectate, fiind nevoie de investiții și fonduri pentru a susține dezvoltarea și alinierea la standardele europene, implicarea guvernului actual în relansarea turismului, mai ales a turismului local, fiind foarte importantă.

Inițiativa de azi este dovada că prin cooperare și munca în echipă este posibilă găsirea unor soluții de dezvoltare sustenabile.

La finalul conferinței, Borboly Csaba, alături de Sanyi, mascota visitharghita, a adresat o invitație de a descoperi județul Harghita, un loc în care produsele tradiționale locale se îmbină cu oportunitățile de petrecere a timpului liber, fiind cunoscut ca un județ verde și  family friendly.

SkiHarghita este prima regiune de schi din România, care în momentul actual include șase pârtii de schi. Persoanele interesate pot folosi serviciile achiziționând un abonament.

Pârtiile de schi se află pe o rază de 100 de kilometri, fiecare este accesibil de pe una dintre autostrăzile 12, 13A sau 13B. Pe lângă schi, există și alte activități semnificative și relaxante pentru cei care doresc să se relaxeze.

Sălbăticia neatinsă a peisajelor din județul Harghita, oaza de liniște a naturii și specialitățile bucătăriei secuiești oferă turiștilor o experiență de neuitat.

Abonamentele pot fi achiziționate la sediul  pârtiilor de schi.

Vezi video

https://www.facebook.com/watch/?v=799105797338408

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.