DORIN FILIP, CETĂŢEAN DE ONOARE POST MORTEM

Maistrul militar cls. III Dorin Filip, care şi-a pierdut viaţa alături de alţi şapte colegi de-ai săi în accidentul de elicopter petrecut în 21 noiembrie, în judeţul Sibiu, va primi titlul de Cetăţean de Onoare post mortem al municipiului Târnăveni.

“Dorin a fost un tânăr cunoscut şi respectat în comunitatea noastră mică a Târnăveniului. Mulţi dintre cei care l-au cunoscut se pregăteau pentru un eveniment important în viaţa lui, el urma să se căsătorească. Îmi exprim regretul profund pentru pierderea suferită de către familie şi le transmit compasiunea mea sinceră. Înainte de accident, elicopterul a trecut deasupra Târnăveniului şi, la numai câteva minute, a avut loc tragicul accident. Practic a fost ultimul salut pe care Dorin l-a adresat oraşului în care s-a născut (…) Voi propune Consiliului Local, în şedinţa de joi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare post mortem al municipiului Târnăveni pentru maistrul militar Dorin Filip. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a afirmat Sorin Megheşan primarul municipiului Târnăveni.

Sorin Megheşan a declarat că a participat la ceremonialul de aducere acasă a militarului, de la Unitatea Militară din Câmpia Turzii, ocazie cu care l-a aşteptat fratele său, rudele, vecinii şi foarte multă lume din oraş, “fiindcă e un eveniment tragic care ne-a marcat pe noi toţi, cei care l-am cunoscut, şi nu numai”.

“Azi dimineaţă a ajuns şi mama lui – dimineaţa la ora 5,00 – care a fost plecată în SUA, într-o vizită. Ştim că tatăl lui a decedat în urmă cu 11 ani… practic, doar fratele său, Emilian, care e şi el maistru militar la aceeaşi unitate, a fost acasă şi s-a ocupat de tot ce trebuie”, a precizat Sorin Megheşan, primarul oraşului Târnăveni.

Maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, care avea 30 de ani, va fi înmormântat marţi, la Târnăveni.