Dosar penal pentru cuparea urechilor la câinii de la stână în Mica

La data de 29 mai a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor care aduce atingere regimului cinegetic şi a legislaţiei privind protecţia animalelor.

Acţiunea s-a desfăşurat la o stână din localitatea Mica, aparţinând unui bărbat, de 49 de ani, din Ungheni, unde s-a constatat faptul că exemplarele canine deţinute de acesta ar fi prezentat urechi cupate.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.500 de lei, potrivit O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative”, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE