Dosar penal pentru un vânător care a împuşcat un urs pe Valea Târnavei să se apere

La câteva zile după ce un gonac a fost rănit de un urs, în timpul unei vânători de mistreți în Bistrița-Năsăud, au avut loc alte două incidente cu sălbăticiuni.

În acest sfârșit de săptămână, la două astfel de vânători organizate în Mureș urșii au atacat oamenii. Un vânător a ajuns rănit la spital și în celălat caz ursul a fost împușcat de un paznic de vânătoare în timp ce se pregătea să atace. Polițiștii au deschis dosar penal pentru braconaj.

Într-o singură zi, în județul Mureș un urs a omorât un cioban, iar la două vânători de mistreți – urșii au atacat gonacii și vânătorii. Primul apel a venit din localitatea Bozeni unde vânătorii au împușcat ursul care sărise să atace un paznic.

Ursul a fost imediat împușcat. În acest caz deja poliția a deschis un dosar penal pentru braconaj. Câteva ore mai târziu, la o altă partida de pe Valea Târnavei, un urs a atacat un vânător.

Incidentul pare tras la indigo după întâmplarea din 22 octombrie din Bistrița Năsăud, când un gonac atacat de urs a reușit să filmeze cu telefonul mobil o parte din scenă terifiantă.

Polițiștii fac acum cercetări.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru braconaj în cazul ursului ucis la partida de vânătoare de sâmbătă de la Valea Târnavei.

Mai mult, duminică seară după ora 21 autoritățile au trimis patru mesaje de avertizare prin servicul RO Alert pentru că au fost zăriți mai mulți urși în jurul Stațiunii Sovata, dar și în satele din apropiere.

În ultimele zile, două persoane și-au pierdut viața în județul Mureș după ce au fost atacate de urși.

Alerte au fost date și în județul Bistrița Năsăud, acolo unde a fost găsit un urs lovit de mașină și mai apoi despoerit de un grup de copii. Și la Cluj, pe autostradă, în apropiere de Câmpia Turzii, un urs a lovit o mașină în care se aflau trei persoane.

Stirile ProTv

3 comentarii la „Dosar penal pentru un vânător care a împuşcat un urs pe Valea Târnavei să se apere

 • 12 noiembrie 2019 la 18:08
  Permalink

  Trebuia sa-l lase pe urs sa-i omoare pe toti, ca apoi poliția sa deschidă dosar penal ursului. Cât de cretini puteti sa fiti?

 • 12 noiembrie 2019 la 9:10
  Permalink

  Hm! Asteptam sa ne manance ursii de vii !

 • 12 noiembrie 2019 la 6:41
  Permalink

  Păi unde este legea care apara persoana care este atacată. ???
  De ce se ajunge la dosare de braconaj, dacă este acțiunea în autoapărare???
  Nu mai faceti vanatoare. Nu mai plătiți cotizații la CVPS-UL de unde faceți parte.
  Nu mai plătiți cotizații suplimentară pentru vânat. Si toți banii care ar trebuii să apară în bugetul ITRSV-ului și A.G.V.P.S. România. Banii ăștia vor fi lipsă. Stai să vezi ce autorizații de vânătoare se vor elibera.
  Mistreț, șacali, Lup, și urs.
  Si atunci nu mai este braconaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.