DOUĂ INCENDII MARŢI ÎN JUDEŢ

Explozie la un cuptor de pâine
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost anunţat în data de 04.11.2014, în jurul orei 1447, de producerea unei explozii la o brutărie în localitatea Pogăceaua. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Tg. Mureș, o autospecială operativă și două ambulanțe SMURD. În urma exploziei au rezultat trei victime de sex masculin, care au suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, fiind preluate de echipajele SMURD și transportate de urgență la spital. De asemenea, a fost distrus cuptorul și s-au degradat trei uși, trei geamuri,utilajele, instalația electrică și de gaz din apropierea cuptorului.
Cauza probabilă a producerii exploziei este în curs de stabilire.

Incendiu la o casă de locuit
În data de 04 noiembrie a.c., în jurul orei 0217, echipajele de pompieri militari ale Secției Sărmașu au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o casă de locuit din orașul Sărmaș. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de cca. 20 mp, 500 kg. de rumeguș depozitat în podul casei, precum și bunuri din interior.

Misiune pirotehnică
În dimineața zilei de marți, 04 noiembrie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a intervenit pentru asanarea unui element de muniție în localitatea Sâncraiu de Mureș. La faţa locului, membrii echipei pirotehnice au identificat şi ridicat o bombă de aruncător cal. 60 mm. Muniţia provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.