RecentStiri locale

Două localități din Mureș, focare de infecție: Sunt peste 50 de persoane diagnosticate cu Covid-19

Focare de coronavirus în localităţile Crăciunești şi Budiul Mic, din judeţul Mureş, unde au fost confirmate peste 50 de cazuri de îmbolnăviri, adică aproape un sfert din totalul cazurilor înregistrate în tot judeţul.

Pentru a limita răspândirea infecţiei, în zonă au fost înăsprite filtrele forţelor de ordine. Pentru că numărul cazurilor e în creştere, autorităţile din judeţ pregătesc noi spaţii pentru a-i primi pe bolnavi.

În comună Crăciunești nu intră şi nu iese nimeni fără să fie oprit de filtrele forţelor de ordine. Pentru că nu au respectat măsură izolării, zeci de persoane infectate cu Covid-19 au fost transportate la spital în ultimele zile, iar majoritatea localnicilor sunt în carantină.

În izolare se află chiar şi primarul localităţii, împreună cu alţi 8 angajaţi al primăriei. Măsură a fost luată după ce aceştia au intrat în şedinţă cu o pesroana infectată cu coronavirus.

Ferenczi Gyorgy, primar comuna Crăciunești: ”Într-adevăr, în comuna noastră au fost duşi mai mulţi la spital cu simptome. Nu cunoaştem rezultatele, atâta ştim, că mai mulţi au fost duşi la spital. Sunt în izolare. Suntem bine toţi din familie, cine sunt cu mine în carantină, am vorbit şi cu colegii, toţi se simt bine.”

Emilia Fărcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: “Au fost intensificate activităţile specifice în zonă, fiind suplimentate efectivele care acţionează în teren. Forţele de ordine desfăşoară activităţi privind respectarea prevederilor impuse în această perioadă, a stării de urgenţă, prin ordonațele militare.”

Cum numărul de infectări ar putea să crească, au fost pregătite spaţii suplimentare pentru primirea pacienţilor Covid-19 .

Iuliu Moldovan, director DSP Mureş: “Există un proiect al UMF să tranforme sala polivalentă în spaţiu destinat tratamentului pacienţilor Covid. Până în prezent, 11 cadre medicale au fost depistate pozitiv, două sunt externate, restul sunt internate cu evoluţie favorabilă.”

Printre unităţile medicale dedicate acestui tip de pacienţi se numără şi Spitalul de Psihiatrie nr. 1 din Târgu Mureş. Sunt disponibile aici 100 de locuri pentru pacienţii infectaţi, însă condiţiile lasa de dorit. Directorul se scuză şi spune că pandemia i-a luat prin surprindere şi nu a mai fost timp de renovări.

Daniel Porav, director Spitalul Clinic Judeţean Mureş: “S-au făcut amenajări pentru circuite de biosecuritate, dacă s-au făcut renovări. Răspunsul este ca s-au făcut câteva renovări. Această pandemie nu ne-a dat timp să şi renovam clinica în interior, acest lucru trebuie inclus anterior.”

Peste 160 de spitale din toată ţara au fost desemnate de ministerul Sănătăţii ca unități-suport pentru pacienții cu coronavirus.

Vezi video pe Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *