Două persoane reținute de polițiști în week-end


În perioada 18 – 20 septembrie, aproape peste 100 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 26 de controale.

În urma acţiunilor, au fost constatate 19 infracţiuni(judiciare, la regimul circulației), dintre care 9 in flagrant delict.

În această perioadă, poliţiştii au depistat 5 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, şi 2 persoane au fost reținute.

Cu această ocazie, au fost aplicate 272 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 55.000 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 3 sancţiuni pentru încălcarea legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale
ilicite.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 243 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 70 pentru încălcarea regimului legal de viteză si 3 pentru alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.