RecentStiri locale

Două zone din Târgu Mureș focare de Covid 19. Documente cu persoane diagnosticate publicat online


În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Mureș, facem precizarea că în două zone din municipiul Tîrgu Mureș a fost identificată o creștere a numărului de persoane infectate cu Covid-19, dar și a numărului de persoane autoizolate la domiciliu. După efectuarea testelor și anchetelor epidemiologice a rezultat că 15 persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu Covid-19, acestea fiind internate, iar 63 de persoane se află în autoizolare la domiciliu.
Direcția de Sănătate Publică Mureș a transmis datele necesare Comitetului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care a luat toate măsurile specifice în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul Covid-19.

Totodată, astăzi, 3 aprilie, Instituția Prefectului – Județul Mureș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de „divulgare a secretului profesional”, prevăzută de art. 227 din Codul Penal. Această sesizare a fost făcută în urma apariției și distribuirii în mediul online a unui document care cuprinde date confidenţiale, respectiv nume, prenume, adrese, vârste ale persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul COVID–19 şi ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

“Îi asigur pe mureșeni că autoritățile sunt la datorie și iau toate măsurile necesare, în funcție de specificul fiecărei situații. În fiecare decizie luată la nivel județean urmărim doar protejarea sănătății dumneavoastră prin limitarea răspândirii virusului. Suntem în această situație împreună, iar noi ne vom face treaba cât mai bine având în vedere contextul actual.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Cancelaria Prefectului
Instituția Prefectului – Județul Mureș

3 comentarii la „Două zone din Târgu Mureș focare de Covid 19. Documente cu persoane diagnosticate publicat online

  • Cel mai trist este faptul ca ,in una din zonele cu focar nici acum locuitorii nu inteleg faptul ca se iese din casa doar pt.urgente.Multi dintre ei ies zilnic chiar de mai multe ori avand aceeasi destinatie ,stiu ce vorbesc,lucrez in zona .

  • Nu vă e rușine să faceti sesizări penale împotriva unor oameni care demască lipsa materialelor de protecție,a lipsei de viziune ,a condițiilor precare în care lucrează. Am ajuns iarăși în vremurile în care știrile trebuie cenzurate de aparatul politic al puterii ? Mai bine le-ați asigura condițiile necesare desfăsurării bunei lor activitați !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *