Droguri, arme și mii de euro confiscate la Tîrgu-Mureș


La data de 10 august 2015, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș și procurorii DIICOT — ST Târgu-Mureș au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Mureș, la locuințele a șapte persoane bănuite de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 40 de grame de fragmente vegetale, 15 grame de pulbere albă susceptibile a avea efect psihoactiv, o armă cu aer comprimat, 14.500 de lei, 3.040 de euro, aproape 80.000 de țigări netimbrate, 8 telefoane mobile, 2 tablete, 1 laptop, 1 DVR, 2 grindere și o pipă artizanală pentru fumat.

Din cercetări, a reieșit că cei șapte bănuiți, cu vârste între 18 și 47 de ani, ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul efectuării de operațiuni cu produse/ substanțe susceptibile dea avea efect psihoactiv.

Cei în cauză au fost reținuți, pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi.