DRUMUL DE LA MICA, AFECTAT DE ALUNECĂRI DE TEREN, RECEPŢIONAT ASTĂZI

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, alături de primarul Târnăveniului, Sorin Megheşan, a recepţionat joi, 19 februarie, o porţiune a drumului judeţean 142 Târnăveni-Bălăuşeri, în comuna Mica.

Modernizarea tronsonului a presupus, pe o lungime de 300 de metri, o serie de lucrări de consolidare, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie rutieră, respectiv executarea unui front de sprijin format din piloți forați, susținuți de un zid de consolidare și zid de sprijin, pe care s-a montat un parapet deformabil de tip semi-greu.

De asemenea, structura rutieră a fost reabilitată complet pe toată lungimea de 300 de metri a tronsonului și are o lățime a părții carosabile de 6 metri și acostamente de 1 metru, lățimea platformei drumului fiind de 8 metri.

Lucrările la această porţiune au fost necesare după ce a fost sever afectată de alunecări de teren. DJ 142, în comuna Mica, se afla într-o stare avansată de degradare din cauza apropierii de râul Târnava Mică, a ploilor abundente şi a traficului greu, fiind pusă în pericol siguranţa conducătorilor auto.

Valoare contractată cu TVA a fost de 1.858.240 de lei iar acestea au fost executate în termenul stabilit de 8 luni, contractul fiind încheiat în data de 6 ianuarie 2014.