DRUMUL JUDETEAN TARNAVENI-BALAUSERI DIN NOU IN REPARATII

Consiliul Judeţean Mureş a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor de consolidare a unei porţiuni din drumul judeţean 142 Târnăveni – Bălăuşeri, în comuna Mica, afectată de alunecări de teren, care va costa peste 1,8 milioane de lei.

Preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre, precizează într-un comunicat de presă că DJ 142 în comuna Mica se afla într-o stare avansată de degradare din cauza apropierii de râul Târnava Mică, a ploilor abundente şi a traficului greu şi că siguranţa conducătorilor auto este pusă în pericol.

Modernizarea tronsonului presupune o serie de lucrări de consolidare Structura rutieră va fi reabilitată complet pe toată lungimea de 300 de metri a tronsonului şi va avea o lăţime a părţii carosabile de şase metri şi acostamente de un metru, lăţimea platformei drumului fiind de opt metri. În comunicat, CJ Mureş anunţă şi semnarea acordului prealabil necesar eliberării autorizaţiei de construcţie pentru investiţia ‘Autostrada Târgu Mureş – Ogra şi drum de legătură, inclusiv reţele de utilităţi din culoarul infrastructurii’, care este o procedură ce urmează eliberării certificatelor de urbanism de către instituţie,relateaza AGERPRES.