“Drumul spre Marea Unire în 100 de cărţi ‘’ la Biblioteca Municipală Târnăveni

„Ţară-avem şi noi sub soare
Şi-o râvnesc duşmani destui,
Dar prin vremi asupritoare
N-am lăsat-o nimănui.”
“ Cântec” de George Coşbuc

La 1 Decembrie vom sărbători unul dintre cele mai importante momente ale istoriei noastre naţionale: împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. În spiritul acestei sublime pagini de viaţă a neamului nostru, Biblioteca Municipală a organizat activităţi care au scos în evidenţă patriotismul şi mândria identităţii naţionale, punând accent pe conştientizarea importanţei actului Unirii, dar şi pe jertfa de secole a eroilor care şi-au dat viaţa pentru realizarea unui vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor.
Evenimentele prin care biblioteca a marcat şi continuă să marcheze această sărbătoare a românilor, constau în: expoziţii, dezbateri pe acest subiect, participări la prezentări de carte, prezentări PowerPoint şi concursuri, toate în colaborare cu unităţile de învăţământ ale municipiului, precum şi cu locuitorii oraşului.
În aceste zile, biblioteca a scos din tezaurului ei de carte, 100 de volume de istorie, care redau paşii ce au dus la înfăptuirea Marii Uniri, pornind de la Mica Unire din 24 Ianuarie 1859.
Expoziţia poartă titlul: “ Drumul spre Marea Unire în 100 de cărţi”. Amplă şi bogată în documentele prezentate, expoziţia conţine şi articole din periodice şi reviste, ce scot în evidenţă forţa uriaşă de care au dat dovadă românii, pentru împlinirea aspiraţiei lor: statul naţional unitar.
Istoria Marii Uniri, în cărţi şi documente, îşi aşteaptă cititorii!

“ Trompetele răsună
Prin munţi şi prin câmpii,
Românii toţi se-adună
Cu sutele de mii.

Un glas, pe toţi îi cheamă
E glasul neatârnării;
Ei teamă n-au de nimeni:
Trăiască oastea ţării!

Un dor pe toţi îi poartă
Să-şi vadă iar moşia.
Unită, Mare, Mândră,
Trăiască România!….”

„Trompetele răsună” de Ioniţă Scipione Bădescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.