Drumuri blocate și accidente rutiere din cauza condițiilor meteo în județul Mureș

În această dimineața, ca urmare a efectelor meteo periculoase, pompierii mureșeni au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, după cum urmează:
-în jurul orei 04:45, copac căzut pe carosabil pe DN 14, localitatea Daneș, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara,
-în jurul orei 05:50, copac căzut pe carosabil în localitatea Culpiu, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu,
-în jurul orei 06:00, stâlp de curent căzut pe carosabil în municipiul Sighișoara, la intersecția dintre strada Crizantemelor cu strada Rozelor, au executat misiunea degajării firelor acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara,
-în jurul orei 07:00, copac căzut pe carosabil în localitatea Săbed, DN 15, au executat misiunea degajării acestuia pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceuașu de Câmpie,
-în jurul orei 07:20, copaci căzuți pe carosabil în localitățile Daneș și Saeș, au executat misiunea degajării acestora pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara,

Tot în această dimineață, în jurul orei 06:40, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier pe raza localității Sângeorgiu de Pădure.


Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și SVSU Sângeorgiu de Pădure, aceștia ajunși la locul solicitat, au constatat că un autocamion a părăsit partea carosabilă, a rupt o conductă de gaz, un gard și s-a oprit într-o casă, din fericire nu au fost victime. Circulația a fost întreruptă pe un sens de mers.

Un accident rutier s-a produs in loc. Budiul Mic. Este vorba despre un autoturism care a parasit partea carosabila, acesta este rasturnat pe o parte, in interior se afla doua persoane de sex feminin neancarcerate, dar nu s-au putut evacua singure, sunt ajutate sa iasa de catre pompierii aflati la fata locului. Drumul este blocat pe un sens de mers.

Copac cazut pe carosabil intre localitatile Gaiesti si Balauseri. Intervin pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Mures. Este vorba despre un copac in pericol sa cada pe carosabil, intervin pentru taierea acestuia SVSU Acatari si pompierii militari. Drumul este blocat pe ambele sensuri de mers. Interventia s-a finalizat, copacul a fost indepartat, circulatia s-a luat pe ambele sensuri de mers.

Info ISU Mures

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE VREME NEFAVORABILĂ

Având în vedere avertizările meteorologice emise în această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

În permanență, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R., puteți să fiți informaţi cu privire la condiţiile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.

Polițiștii mureșeni recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația in condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

CONDUCEŢI PRUDENT! VIAȚA ARE PRIORITATE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.