DSVSA Mureș așteaptă rezultatele analizelor de la fabrica de mici din Târnăveni

Inspectorii sanitar veterinar încă nu au primit rezultatele analizelor de la Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.
Între timp, s-au retras din consum cantitățile de mici cu probleme, s-a făcut dezinfecția, iar acum se caută cauza contaminării, care poate proveni fie de la angajați, fie de la materia primă.
Directorul DSVSA Mureș, Kincses Sandor:

Deocamdată nu avem noutăți, nu am primit serotipizarea, încă nu a venit de la București. Cantitățile care au fost retrase sunt undeva la 130 de kilograme la nivel național, restul s-a dat în consum. Unitatea a trimis probe din materie primă, iar rezultatul a fost negativ pentru salmonella, urmează o verificare a personalului angajat, a unității. S-a luat legătura cu o firmă specializată, s-a făcut dezinfecția și au fost introduse mai multe probe în programul de autocontrol, în special în direcția materiei prime.

Prezența bacteriei Salmonella a fost confirmată săptămâna trecută în două din cinci eșantioane de pastă de mici produsă de o firmă din Târnăveni.
Este vorba de o cantitate de peste 1.000 de kg de produs care a fost distribuit în magazine din Mureș dar și din alte județe.

Sursa: Radiomures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.