DUPĂ SUA, A ÎNCEPUT VÂNĂTOAREA DE COMORI ŞI LA CLUJ

A inceput goana dupa bani la Cluj. Un tanar misterios a ascuns deja cateva plicuri prin oras si le-a oferit indicii pe Facebook celor care au vrut sa le gaseasca.
Proiectul este unul umanitar si a fost inspirat de un milionar american, care a facut asta la San Francisco. Exista insa o regula importanta. Cine are noroc trebuie sa doneze jumatate din suma.

Razvan are 23 de ani si este unul dintre cei care au intrat in joc. A urmat atent indiciile de pe Facebook, unde de la o ora la alta apareau poze facute in zona in care a fost ascuns plicul. N-a durat mult si Razvan l-a gasit. A citit mesajul “doneaza jumatate din bani” si s-a conformat.
“Am gasit banii, am fost uimit prima data, nu mi-a venit sa cred. I-am dat banii, pe toti, unei batrane care vinde flori si pe langa care trec zilnic. M-am gandit sa ii ofer femeii pentru ca cu siguranta ea are nevoie mai mare de ei”, a spus Razvan.
Batrana: A venit la mine un tanar, mi-a dat banii, eu i-am dat flori.
Reporter: Ce-ati facut cu banii?
Batrana: Mi-am platit chiria si mi-am luat medicamente, ca fara medicamente nu pot sa traiesc.
Un tanar din oras – care doreste sa ramana anonim – a pus in practica toata povestea dupa modelul unui american bogat care a vrut sa isi bucure semenii.
Ideea milionarului din San Francisco, cel care de altfel a uimit o lume intreaga cu gestul sau, a ajuns pana in Parcul Central din Cluj. Este trecut de ora pranzului si un plic misterios, plin cu bani, asteapta sa fie deschis si mai apoi banii oferiti unui sarman.
Desi arata ca o goana dupa bani, in realitate este o intentie altruista. Cel care gaseste plicul si doneaza jumatate din suma trebuie sa posteze apoi o fotografie cu chipul fericit al celui sarman.
Reporter: Tu esti milionar?
Initiatorul proiectului: Nu, nici pe aproape… sunt un om obisnuit, am familie, copii, rate.
Reporter: Banii pe care ii pui in plic?
Initiatorul proiectului: Sunt banii din salariul meu. Nu trebuie sa fii bogat ca sa faci un cadou, poti pune 50, 100, 200 de lei intr-un plic si il lasi undeva.
Toata nebunia a inceput in urma cu o saptamana. Fenomenul ia amploare, iar pe pagina de Facebook au aparut sute de cereri de la oameni care vor sa lase si ei plicuri misterioase cu bani in orasele lor.

Stirile PROTV