EL ESTE DRAGOBETELE ANULUI LA LICEUL TEORETIC

În 24 februarie, la Liceul Teoretic ”Andrei Bârseanu”, dragostea a fost sărbătorită românește, în cadrul unui spectacol dedicat zilei de Dragobete.

De organizarea acestui eveniment s-au ocupat profesoarele Emilia Stoica și Claudia Vodă, precum și profesorul Covrig Ionel, președinte al Despărțământului Astra ”Gheorghe Oprean”.

După ce prezentatorii Adelina Truță și Paul Cernea au făcut introducerea în atmosfera specifică acestei sărbători, prezentând câteva obiceiuri și tradiții legate de Dragobete, au intrat în scenă cei 11 aspiranți la titlul de ”DRAGOBETELE ANULUI 2015”. Aceștia au avut de trecut șase probe în care au demonstrat calitățile lor de dansatori și cântăreți și au convins publicul că știu să iubească și să fie creativi.

În pauzele dintre probe, elevii liceului au cântat, au dansat și au prezentat creații literare proprii-eseuri și poezii de dragoste.

Au trăit astfel emoțiile unor povești de dragoste exprimate prin cântec (Marian Daniel- XII D, Mureșan Răzvan-XI B, Popa Andrada-IX B), versuri (Rus Raul- XA) sau proză (Manta Ștefania- XB, Potor Andreea- IX C) și am simțit românește când Junii Târnavei au încins podeaua cu jocuri populare ardelenești.

Câțiva elevi de la clasele cu predare în limba maghiară au demonstrat, de asemenea, aptitudinile lor de buni dansatori, iar cele două trupe de majorete ale liceului, Flowers și Sunshine, au încântat publicul, ca de fiecare dată, cu dansuri în care se îmbină armonios arta și sportul.

Juriul, alcătuit din profesori și elevi, l-a desemnat pe cel care va purta titlul de ”DRAGOBETELE ANULUI 2015”. Acesta este elevul Popșor Dorian, din clasa a XI-a A.

Felicitări, lui și celorlalți concurenți, pentru că, de fapt, toți sunt câștigătorii unui eveniment care a omagiat iubirea, cel mai frumos și înălțător sentiment uman.