RecentStirea zileiStiri locale

Elevi de la Liceul Andrei Bârseanu robocampioni la Concursul Naţional de Robotică NextLab 2023

Mihai Buda a obţinut Locul II şi Premiul de Excelenţă, iar Eduard Megheşan a obţinut Menţiune la etapa naţională a concursului de robotică, care s-a desfăşurat la Bucureşti, sâmbătă 9 decembrie 2023 la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

În acest an s-au înscris 65.000 de elevi din întreaga ţară la acest concurs naţional, care a debutat în luna martie 2023. Au existat mai multe etape eliminatorii, pe care cei doi băieţi din Târnăveni le-au promovat cu ambiţie şi perseverenţă, iar în urma selecţiilor s-au calificat la etapa naţională printre cei 280 de participanţi finalişti.

Categoria la care au concurat se numeşte Robotică Creativă, în cadrul căreia băieţii şi-au demonstrat atât creativitatea, cât şi abilităţile tehnice şi cele de comunicare, fiecare aspect fiind atent evaluat şi punctat de comisia examinatoare.

Mihai Buda a participat în cadrul competiţiei cu robotul PetPalFeeder – sistem automat de hrănire a animalului de casă, iar Eduard Megheşan cu robotul Irigator – sistem automat de irigare a plantelor. Ambii băieţi sunt elevi la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” în clasa a X-a A şi au fost coordonaţi de doamna profesoară Moraru Mihaela.

Felicitări pentru ambiţie, perseverenţă şi frumoasele rezultate!