Elevi de la Școala Gimnazială Adămuș calificați la faza națională a Olimpiadei de Istoria minorității maghiare și a Olimpiadei de limba și literatura rromani

În data de 1 aprilie 2017, la Liceul cu Program Sportiv “Szasz Adalbert” din Tg. Mureș, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Istoria și tradițiile minorității maghiare din România. Școala Gimnazială Adămuș – Structura Dâmbău a fost reprezentată de patru elevi, aceștia obținând rezultate foarte bune: elevii Barabás Norbert și Székely László nota 9,50 și astfel locul II., iar elevele Szabó-Matei Adrienn și Tóth Gabriella nota 9,40 – locul III. Cei patru elevi, pregătiți de prof. Székely-Varga Melinda s-au calificat la faza națională a olimpiadei, care se va desfășura la Miercurea Ciuc la sfârșitul lunii aprilie.
Trei elevi au reprezentat cu succes școala și la faza județeană a Olimpiadei de limba rromani desfășurată la Petelea. Eleva Mărginean Gabriela a obținut mențiune, Lucaciu Miruna locul III., iar elevul Dodoșiu Marcel locul I. Conform regulamentului, elevul Dodoșiu Marcel, pregătit de prof. Dodoșiu Samuilă va participa la faza națională a olimpiadei.