Elevii Liceului Tehnologic la Festivalul Francofoniei

A devenit deja o tradiţie ca elevii Liceului Tehnologic din Târnǎveni sǎ participe la Festivalul Francofoniei. Astfel, miercuri, 20 martie, Ansamblul de dans tradiţional francez al liceului, Amis sans frontières, coordonat de doamna profesoarǎ Molnar Mihaela, a participat la a XI-a ediţie a Festivalului, care a avut loc la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș.

Pe lângǎ plǎcerea de a dansa la un festival judeţean, elevii și-au adus propria contribuţie la promovarea culturii și civilizaţiei franceze, dar mai ales, au fǎcut dovada cǎ și-au format competenţa interculturalǎ, o competenţǎ fundamentalǎ a sistemului educaţional actual.

De altfel, proiectul cultural-educativ al liceului, Amis sans frontières, a fost iniţiat din necesitatea cunoașterii si valorificǎrii culturii unui popor a cǎrui limbǎ elevii o studiazǎ la școalǎ: limba francezǎ.

„Nimic nu-i mai frumos și mai nobil decât meseria de dascǎl, de grǎdinar de suflete umane. Ne-am propus ca prin participarea la astfel de activitǎţi extrașcolare, sǎ sǎdim în sufletul elevilor noștri respectul faţǎ de cultura altui popor, respectul faţǎ de diversitate. Dacǎ existǎ dǎruire și tact pedagogic din partea profesorului, elevii se lasǎ frumos modelaţi, astfel încât,  pe fondul lor cognitiv și afectiv sǎ se așeze elemente care sǎ îi ajute în viitoarea lor viaţǎ socialǎ”, a precizat profesoara Molnar Mihaela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.