RecentStirea zileiStiri locale

Elevii de la Școala Gimnazială “Traian” își vor continua, temporar, activitatea la Centrul Cultural

Comunicat-Primaria municipiului Târnăveni

În cursul săptămânii trecute, am convocat o întâlnire de mediere a modului în care elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale “Traian” își vor continua activitatea, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a spațiilor școlii.
Întâlnirea a avut loc în contextul în care, din toamna, în spațiile Centrului Cultural, vor începe și cursurile Colegiului UMFST.

Discuția a avut un caracter pur informativ și a fost completată de același tip de discuții cu reprezentanții UMFST, în vederea identificării celei mai bune soluții.
De altfel, în timp scurt, răspunsul UMFST a fost prompt, în sensul acceptării continuării orarului normal al elevilor de la Școala Gimnazială “Traian”, la Centrul Cultural, fără nicio reținere.

Ulterior rezolvării situației, am primit, cu amuzament, un memoriu inițiat de directorul Școlii Gimanziale “Avram Iancu”, în care își exprimă indignarea față de o simpla discuție. În mod firesc, în întâlnirea inițială, s-a adus în discuție POSIBILITATEA ca elevii din ciclul primar de la “Traian” să învețe, TEMPORAR, la “Avram Iancu” în program de dimineața. Repet cele două cuvinte: POSIBILITATEA TEMPORARA. Asta pentru că, așa cum am menționat, era deja deschisă o discuție pentru continuarea orelor exact ca în anul școlar trecut.
Problema fiind deja rezolvată când am primit indignarea domnului director de la “Avram Iancu”, pot spune că m-a surprins în mod total neplăcut modul pervers în care acest manager de instituție de învățământ a ales să panicheze în mod inutil cadrele didactice, părinții și elevii, fără a se putea baza pe vreo măsură luată. Este una dintre situațiile în care graba strică treaba, la fel cum s-a întâmplat, probabil, și în situațiile în care domnul director de la “Avram Iancu” a picat doua examene pentru postul pe care îl ocupă, temporar, prin numire.
Asta ca să nu vorbim de lipsa oricărui spirit comunitar și de empatie față de alți elevi de ciclu primar, din același oraș în care trăiește și domnia sa.

În concluzie, problemele s-au rezolvat, dar fără acțiunile de vătaf ale directorului de la “Avram Iancu”, imaginar moșier într-o școală pe care o crede tarlaua domniei sale.

Poate puțină răbdare și empatie ne-ar ajuta mai mult, pe toti…

Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni