SORIN ȚERBEA S-A PRĂBUȘIT CU ELICOPTERUL

Tragedie luni seara in judetul Mures, unde un elicopter cu sase persoane la bord s-a prabusit intr-un lac din comuna Taureni.

Patru oameni au murit, un al cincilea este disparut in apele lacului, iar o femeie a supravietuit in mod miraculos.

Elicopterul ii apartinea omului de afaceri Sorin Terbea, care se afla si el la bordul aparatului in momentul prabusirii, petrecuta la scurt timp dupa decolare.


Omul de afaceri Sorin Terbea venise la Taureni insotit de o familie de investitori germani, si de o angajata. In jurul orei 20, au urcat cu totii in elicopterul cu o capacitate de 7 persoane.
elicopter prabusit 1
Dupa ce s-a ridicat la 200 de metri de sol, aparatul a inceput sa se invarta haotic si s-a prabusit in lac.

Singurul supravieţuitor, datorită lipsei centurii de siguranţă, este doamna Emilia Morar, managerul complexului “President” din Târgu-Mureş.
Pe langa cadavrul omului de afaceri Sorin Terbea si cel al pilotului, au mai fost gasite doua. Pana cand intunericul i-a obligat sa se opreasca, scafandrii au cautat cel de-al cincilea trup, despre care se crede ca a ramas prins in epava elicopterului.

Anchetatorii merg pe doua ipoteze: defectiune tehnica, sau eroare de pilotaj, si spera sa poata recupera in aceasta dimineata cutia neagra cu care era dotat elicopterul. Ca sa usureze cautarile, azi-noapte lacul a fost golit.

Sorin Terbea este un personaj influent in Mures. Are un grup de firme dar conduce si societatea de salubritate din oras. In 2010 a fost ales presedintele Federatiei de Futsal. Insa la sfarsitul anilor ’90 a fost cercetat si condamnat pentru infractiuni de ordin economic. Atunci a primit doi ani cu suspendare si a fost gratiat de presedintele Emil Constantinescu.
Terbea a intrat din nou in atentia autoritatilor intr-un scandal de coruptie in fotbal in care a fost implicat si seful arbitrilor Vasile Avram.
Fostul sef al arbitrilor Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Terbea si ceilalti inculpati din dosarul de corupţie din arbitraj au fost achitati, potrivit deciziei luate in luna mai de Curtea de Apel Bucuresti.