ELICOPTERUL LUI ŢERBEA A FOST SCOS DIN APĂ

Elicopterul prăbuşit luni seară în lacul Tăureni, din judeţul Mureş, a fost scos din apă, marţi, de elicopterul de intervenţie trimis de MAI, epava fiind depusă pe un teren din apropiere, după ce operaţiunea a fost îngreunată de vântul puternic.
Elicopterul trimis de Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Bucureşti la Tăureni a reuşit să scoată din lac epava aparatului de zbor prăbuşit luni seară.

Elicopterul prăbuşit a fost depus pe un teren din apropierea lacului.

Reprezentanţii MAI au ajuns la Tăureni în jurul orei 11.30, dar au analizat, timp de o oră, procedurile prin care să acţioneze, întrucât în zonă vântul bătea cu putere.

Epava elicopterului are aproximativ 1.800 de kilograme, greutate la care se adaugă mâlul şi apa strânse în aparat. Aceasta urmează să fie analizată de specialişti, dar şi de reprezentanţi ai asiguratorului.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI este dotat cu un dispozitiv de transport sarcini exterioare acroşate ce permite transportarea unor încărcături exterioare de până la trei tone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la circa zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă.

Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită, respectiv o femeie, care este internată la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde va rămâne cel puţin 24 de ore.

În accidentul produs luni seara, la Tăureni şi-au pierdut viaţa omul de afaceri Sorin Ţerbea în vârstă de 49 de ani, pilotul aparatului, Nicolae Iacobescu, şi trei oameni de afaceri germani, Tiberiu Deak de 59 de ani, Doina Deak de 56 de ani şi fiul lor, Tiberiu Deak de 33 de ani. O altă pasageră din elicopter, Emilia Morar, de 40 de ani, a scăpat cu câteva răni uşoare.

Mediafax
Foto: tirgumureseanul.ro