EMINESCIANA 2014

Marţi, 14 ianuarie 2014, s-a desfăşurat la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” din Târnăveni un spectacol de comemorare, prilejuit de împlinirea a 164 de la naşterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu.
Elevi de la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” şi de la Colegiul Tehnic au interpretat versuri din creaţia marelui poet.
Câştigătorii concursului de recitări au fost: La clasele gimnaziale: Gligor Doriana, Madac Roxana, Stângaciu Marian, Dobrin Emilia, Feierdan Cecilia, Zokarias Adelina (clasa a VI-a) de la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu”.
La clasele liceale: Bârcea Augustin (clasa a X-a), Ştefănescu Lavinia (clasa a XI-a); un grup vocal-instrumental de la Colegiul Tehnic, Savu Sorin, Stroia Vlad, Truţa Adelina, Cerghizan Andrei, Moldovan Alexandru, Rusu Roxana, Raţiu Gianina, Varga Sonia (clasa a IX-a), Dolcoş Naomi, Szabo Miruna (clasa a X-a) de la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu”.
Juriul a fost constituit de Feierdan Viorica şi Hălmaciu Petruţa şi de profesorul Covrig Ionel, iar coordonatoarea activităţii a fost profesoara Rezan Anca.
În ziua de 15 ianuarie, la statuia poetului din parcul Primăriei, elevii clasei a XII-a A, însoțiți de diriginta Vodă Claudia au susținut un scurt program artistic. Au recitat din lirica eminesciană și au interpretat melodii ale căror versuri aparțin marelui poet.
Elevii au dǎruit apoi trecǎtorilor versuri ale Luceafărului poeziei românești, fǎcând apel la memoria lor şi rugându-i sǎ recite versuri pe care şi le amintesc.