Epidemia de hepatită virală de tip A în judeţ s-a închis

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Iuliu Moldovan, a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, că epidemia de hepatită virală A la nivelul judeţului Mureş s-a închis, după ce anul trecut s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri de îmbolnăviri.

„În ceea ce priveşte cazurile de hepatită A, în 2018 au fost peste 1.200 de cazuri, a fost practic o epidemie în judeţul Mureş, cu cazuri în focar. Am avut 20 de focare, restul cazuri izolate. Acum, în 2019, practic epidemia s-a închis. Principalele măsuri pentru a preveni evoluţia cazurilor de hepatită A, pentru a evolua epidemic, fiind considerată o boală a mâinilor murdare, curăţenia individuală şi spălatul cu apă şi săpun sunt foarte importante, în familie, în colectivitate”, a declarat Iuliu Moldovan.

Potrivit datelor prezentate de şeful DSP Mureş, din cele peste 1.200 de cazuri confirmate de hepatită A, peste 40% din cazuri au provenit din mediul rural, iar cele mai multe cazuri au fost la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 9 ani, în toate cazurile evoluţia bolii fiind favorabilă.

Moldovan a precizat că statisticile ultimilor ani confirmă faptul că hepatita virală de tip A are o evoluţie ciclică şi că, în urmă cu şase ani, în judeţul Mureş s-a mai înregistrat o epidemie, atunci fiind consemnate circa 800 de cazuri.

Şeful DSP Mureş a precizat că anul trecut, în judeţul Mureş au fost raportate 3 cazuri de hepatită virală acută B.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.