EURES Germania lansează o pagină web pentru lucrătorii sezonieri

Sunteți cetățean al UE sau resortisant al unei țări terțe în căutarea unui loc de muncă sezonier în Germania? EURES Germania a lansat recent o nouă pagină de întâmpinare pentru a vă ajuta să găsiți răspunsuri la întrebările cele mai presante.

Cui i se adresează această pagină?

Pagina de întâmpinare este creată pentru cetățenii UE și resortisanții țărilor terțe care sunt interesați de munca sezonieră în Germania. Pe această pagină, aceștia pot găsi informații practice cu privire la drepturile lor și la alte subiecte importante, cum ar fi programul de lucru, condițiile contractuale, cazarea și securitatea socială. Pagina își propune să răspundă la cele mai frecvente întrebări ale lucrătorilor sezonieri înainte de a se muta în Germania.

De ce este important ca lucrătorii sezonieri să își cunoască drepturile?

Lucrătorii sezonieri din Germania intră sub incidența legislației muncii din Germania, indiferent de țara lor de origine. Atunci când oamenii își cunosc drepturile, este mai puțin probabil să devină victime ale angajării ilegale.

Ce informații pot fi găsite pe această pagină?

Pagina este disponibilă în limbile engleză și germană și acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi:

  • permise de muncă;
  • salarii;
  • prestații sociale și asigurări de sănătate;
  • concediu plătit;
  • încheierea și încetarea contractelor de muncă.

Pagina include, de asemenea, pliante cu informații mai detaliate cu privire la lucrătorii sezonieri din țări terțe (în limbile engleză, georgiană și germană) și din UE (în limbile bulgară, engleză, germană, polonă și română).

Consultați pagina de întâmpinare destinată lucrătorilor sezonieri a EURES Germania. De asemenea, puteți afla mai multe desprecondițiile de viață și de muncă în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.