Eveniment unic în România la Târgu Mureș. Sport OK!

“Sport Ok!” se dorește a fi un Festival pentru copiii care doresc să încerce ”pe viu” cât mai multe dintre sporturile olimpice și câteva sporturi tradiționale dar ne-olimpice care pot fi aduse la Târgu Mureș în cadrul unei zile dedicate sportului. Fiecare copil e bucuros să descopere. Mai ales un sport despre care a știut puțin sau nimic. Fiecare copil are o plăcere sau are o abilitate, sau o înclinație spre un tip de mișcare – fiecare copil are dorința de a performa. Prin acest festival al sporturilor fiecare copil va avea posibilitatea să-și aleagă tipul de sport care i se potrivește cel mai bine.

Asociația ”Inimi mari pentru inimi mici” (www.salvezinimi.ro) din Târgu Mureș s-a născut din intenția membrilor fondatori de a ajuta – prin toate mijloacele și resursele care se pot accesa în mod public și transparent – copiii cu probleme cardiace. Intenția inițială de a furniza sprijin material doar copiilor aflați în dificultate – fie materială, fie fizică și/sau spirituală – a născut o serie de idei colaterale care converg de fapt în aceeași direcție:

Am gândit programe de specializare pentru personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice, apoi am lărgit din nou aria de aplicabilitate scopului final și am organizat și un congres de cardiologie la Târgu Mureș doi ani la rând, înainte de pandemia de COVID-19.
Apoi ne-am așezat din nou la masa ideilor și am dezvoltat mai mult conceptul de ”ajutor”, de ”sprijin” pentru copii. Am realizat că putem avea un impact extraordinar asupra sănătății publice dacă gândim în afara granițelor auto-impuse de a ajuta copiii deja aflați în dificultate.
În parteneriatul strategic pe care l-am încheiat cu agenția de publicitate All Cris din Târgu Mureș, s-a născut ideea de a organiza un eveniment unic în acest moment pentru România.

anunță Asociația Inimi Mari pentru Inimi Mici


Obiectivele și principiile acțiunii sunt readucerea sporturilor în atenția copiilor, după o perioadă lungă de izolare, promovarea diversității sporturilor și a cluburilor locale și regionale, promovarea mesajelor de viață sănătoasă și bucurie a mișcării. Scopul principal este promovarea fair-play-ului și a performanței în sport / în viață Implicarea micro-comunităților sportive locale în activități cu caracter public de largă audiență, interacțiunea între cluburi și sporturi, construcția pe termen mediu și lung a unei comunități sportive sănătoase și puternice la Târgu Mureș.

Evenimentul va avea loc în data de 18 septembrie (sâmbătă) 2021 iar în caz de vreme nefavorabilă: 19 septembrie (duminică) 2021, în Parcul Municipal, Târgu Mureș. În eventualitatea vremii nefavorabile evenimentul se va desfășura duminică 19.09.2021 în Sala Polivalentă și Patinoarul Olimpic.
Copiii între 3 ani și 14 ani vor avea prioritate (+ însoțitori) Maxim 18 ani.

PROGRAM EVENIMENT


09:00 – 09:15 Deschiderea oficială

09:30 – 11:30 Demonstrație LIVE: diferite sporturi bogate vizual (călărie, parașutism – aterizare la punct fix, tir cu arcul, fotbal, dans, etc – t.b.a.)

10:00 – 17:00 OK! Let’s do the sports! (copiii vor încerca sporturile, prezentări, etc)

17:00 – 18:30 SCENA principală – EVENIMENT PROPUNERE: biggest DISCO FITNESS SHOW in Târgu Mureș!

17:00 – 18:30 Prezentarea unor copii cu performanțe sportive din regiune


Acest eveniment poate avea un impact social pozitiv major pentru sănătatea publică cu o deosebită relevanță pentru viitoarele generații. Se dorește a deveni un eveniment anual, în primul weekend după începerea școlii și concomitent cu începerea a multor cursuri și cicluri de pregătire sportivă.


Vă stă la dispoziție pentru detalii și completări: Cristian Teodorescu Telefon: 0786873838

Contact cluburi: sport@sportok.ro

Contact vizitatori: vizitatori@sportok.ro

www.sportok.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.